
Pasterizátor HTST
Pasterizačná jednotka je určená na tepelné spracovanie mlieka a mliečnych výrobkov, ako aj iných potravinárskych výrobkov, ako sú nealkoholické nápoje a džúsy. Proces ničí patogénne mikroorganizmy krátkym zahriatím produktu na mierne vysokú teplotu.
Produkt prichádza do vyrovnávacej nádrže (BTD) a je čerpaný do doskového výmenníka tepla. Zahrieva sa na pasterizačnú teplotu, ktorá závisí od typu potravinového produktu a/alebo požiadaviek procesu. Potom produkt prechádza cez zadržiavaciu trubicu, ktorá zaisťuje správnu pasterizáciu udržiavaním produktu pri požadovanej teplote počas stanoveného časového obdobia.
Nakoniec sa produkt ochladí na 4 ºC na plnenie za studena alebo skladovanie v izotermických nádržiach.
Ak je v dôsledku akéhokoľvek problému teplota pasterizácie nižšia ako požadovaná, automaticky ovládaný prietokový ventil pošle produkt späť do vyrovnávacej nádrže (BTD), čím sa zabráni akejkoľvek mikrobiálnej kontaminácii konečného produktu.
Technical informations
Základná konfiguračná sada obsahuje snímač max/min hladiny REED v BTD a snímač teploty PT100 s výstupom 4-20 mA a nastaviteľným teplomerom 0 – 100 ºC na výstupe.
Materiál:
Časti v kontakte s produktom: AISI 304
Ďalšie komponenty a ovládací panel: AISI 304
Mechanická upchávka čerpadla: C/SiC/EPDM
Tesnenia v kontakte s produktom: EPDM a NBR
Povrchová úprava: Ra ≤ 0,8 µm
Možnosti vybavenia pasterizačnej jednotky:
- Okruh prípravy teplej vody; Frekvenčný menič na ovládacom paneli pre odstredivé čerpadlo; Regulácia prietoku; Ovládanie studenej vody zahŕňa 3-cestný ventil, teplotný snímač PT100 a regulátor teploty; Pasterizačná teplota a/alebo kontrola prietoku; Špeciálne dosky na tepelné spracovanie výrobkov s buničinou alebo pevnými časticami v suspenzii; 4-stupňový výmenník tepla pre homogenizátory, odlučovače smotany atď.; Iné režimy teploty a doby výdrže.
Prihlásiť sa